+381 65 337 8666 [email protected]

BESSEY

 Ukoliko prestaneš da se unapređuješ, prestaješ da budeš dobar   je moto osnivača kompanije BESSEY, a i danas ostaje princip po kome   kompanija   posluje.
 1889. godine, Max BESSEY je osnovao kompaniju BESSEY & Sohn u   Štutgartu   kao kompaniju koja se bavila pretežno čelicima. Nakon toga   je kompanija   konstantno unapređivala svoju ponudu i količinu   proizvoda   koju proizvode. Taj duh je doveo do toga da u toku 30-ih godina prošlog veka počnu da proizvode stege. Snaga razvoja i istraživanja unutar BESSEY kompanije je dovela do mnogobrojnih patenata. Godine 1979. kompanija BESSEY preuzima DIENER Werkzeugefabrik GmbH, i nastavlja tradiciju kompanije proizvodeći još tada popularne ERDI makaze.
2004. godine BESSEY & Sohn je promenio ime u BESSEY Tool GmbH & Co. KG, koja se fokusira se na alate za stezanje i sečenje, i Bessey Prazisionsstahl GmbH, najvećeg nemačkog snabdevača čelicima i nerđajućim čelicima. Jedinstveno pozicioniranje BESSEY kompanije kao proizvođača i čelika i alata, osigurava značajne prednosti u odnosu na konkurenciju jer postoji sigurnost u kvalitet čelika upotrebljen prilikom izrade BESSEY alata.