+381 65 337 8666 [email protected]

KAPEX KS 88/120 EB bezbednosno obaveštenje

VAŽNO BEZBEDNOSNO OBAVEŠTENJE
Utikač nikada ne bi trebalo da ostane utaknut u utičnicu za struju! Proizvodi obuhvaćeni merama moraju biti hitno prepravljeni!
Obuhvaćeni proizvodi:
cirkularne testere FESTOOL Kapex KS 88 i Kapex KS 120, period proizvodnje od 2007 do februara 2010.godine, proizvedeni  od strane Festool  GmbH, Wertstraße 20, 73240 Wendlingen,  Nemačka.
Primer obuhvaćenih proizvoda:
 
 
U sklopu  naše tekuće procene proizvoda i procene kvaliteta pojavile su se, u izolovanim slučajevima, naznake da pojedine pomenute cirkularne testere, koje su sada stare više od 10 godina, predstavljaju bezbednosni rizik. U malom broju slučajeva došlo je do pregrevanja pojedinih delova testere usled čega  je ista počela  da tinja, zapalivši se u nekim slučajevima, dok je testera bila uključena u struju. To znači da je – iako još nismo  obavešteni o nekom  takvom događaju – moguće da pod nizom nepovoljnih  okolnosti dođe do požara, koji bi mogao  da se proširi  na druge predmete. Zahvaljujući dokumentaciji i nalazima, tačno  znamo  kod kojih proizvoda bi to moglo da se desi.
 
U okviru preventivne zaštite potrošača i u cilju izbegavanja mogućih oštećenja i povreda kao i opasnosti po život i udove,hitno Vas molimo za pomoć.
 
Na našem vebsajtu (www.festool.com/retrofit) možete saznati da li je Vaš uređaj obuhvaćen ovim merama putem unošenja broja dela (T-No.) i serijskog broja (S-No.) Vašeg KAPEX-a.
Molimo Vas da proverite da li je Vaša testera jedan od obuhvaćenih proizvoda.  Ukoliko jeste, morate, radi Vaše lične bezbednosti i bezbednosti trećih  lica, odmah  preduzeti sledeće hitne bezbednosne mere:
 
1. Izvucite utikač za struju: izvucite utikač za struju iz strujne utičnice nakon svake upotrebe testere.
 
2. Nemojte ostavljati testeru bez nadzora tokom upotrebe. Možete nastaviti privremeno  da koristite  Kapex samo ukoliko preduzimate ove dve mere,  sve dok se ne sprovede prepravka proizvoda.
 
3. Besplatna prepravka: Od sredine februara 2021. godine pa nadalje besplatno ćemo prepravljati sve pomenute testere i takođe ćemo sprovesti bezbednosnu proveru (zamena neispravnih kablova i slično).  Molimo Vas da pogledate naš Festool sajt kako bismo sa Vama dogovorili odgovarajući datum prepravke testere.
 
4. Ukoliko sem Vas i druge osobe  koriste neku od pomenutih testera, morate obezbediti da se ove informacije odmah proslede svim drugim korisnicima testere i morate preduzeti  dodatne odgovarajuće  mere kako biste osigurali  svoju ličnu bezbednost i zaštitili sve osobe  koje mogu biti ugrožene.
 
5. Ukoliko to ne bude moguće, ili više niste u posedu  testere, molimo Vas da nas odmah kontaktirate i obavestite o osobi koja je trenutno u posedu  testere kako bismo tu osobu odmah kontaktirali.
 
Ukoliko imate  bilo kakvih pitanja  ili zahtevate dodatne informacije, posetite www.festool.com/retrofit – možete nas
kontaktirati i direktno ovde.
Festool GmbH | Wertstrasse 20 | 73240 Wendlingen | Germany
Rechtsform/Legal Form: GmbH | Sitz/Registered Office: Wendlingen a. N. | Registergericht/Court of Registration: Stuttgart HRB 749726
Geschäftsführer/Directors: Dr. Christian Rolfs (Vorsitzender/CEO), Dr. Wolfgang Knorr, Oliver Neubrand, Christian Oltzscher
 

Onlajn provera

Saznajte da li je Vaš uređaj obuhvaćen merama.

www.festool.com/campaigns/kapex-retrofit